0 222 222 16 36
iletisim@kantarcilar.com.tr

2020 Yılı Ölçü Ve Tartı Aletlerinde Beyan Tarihleri 1 Ocak-28 Şubat

2020 Yılı Ölçü Ve Tartı Aletlerinde Beyan Tarihleri 1 Ocak-28 Şubat

Ölçü Ve Tartı Aletlerinin muayenesi için;

 

Kanunu’na göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü; ölçü ve tartı aletlerinin beyan verme süresini 1 Ocak - 28 Şubat olarak belirlemiştir.

Bilindiği üzere ölçü ve tartı aletlerinin 2 yılda bir kontrollerinin yenilenmesi gerekmektedir. Buna göre tartı aletlerinin piyasaya arzından sonraki muayenelerine ilişkin usul ve esasları belirleyen “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” 20.12.2017 tarihli 30276 sayılı Resmî Gazete yayımlanmıştır.

Bu yönetmeliğe göre 2 yıllık periyodik muayenesi dolan ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damga işlemleri Yetkili Servis Olan "KANTARCILAR KALİBRASYON LTD.ŞTİ." tarafından yapılacaktır.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilerin 2.600 TL (iki bin altıyüz Türk lirası) idari para cezası ile cezalandırılacağı hususunda dikkat edilmesi önemlidir.

Ölçü ve Tartı Aletlerinin muayene ve damgalama başvuru süresi 28 Şubat 2020 Cuma Günü mesai bitiminde sona ermektedir.

 

Hizmet Talep Formunun doldurularak çıktı alınması ve kaşelenip imzalandıktan sonra Kantarcılar firmasının elektronik posta adresine gönderilmesi ve gönderilen nüshanın firma tarafından gerekli muayene işlemleri yapılana kadar iş yerinde saklanması gerekmektedir.

 

Başvurunuz firmamıza ulaştıktan sonra, Hizmet Talep Formunda belirtmiş olduğunuz elektronik posta adresinize başvuru numarasıyla birlikte geri dönüş yapılacaktır.

Bu belgenin olası denetimlerde ibraz edilmek üzere saklanması zorunludur.

 

Hizmet talep formu için tıklayınız.

(Formu doldurduktan sonra çıktısını alarak kaşeleyip imzalayınız.)

 

Adres Merkez: Eskişehir - Bursa Karayolu 17.Km Tepebaşı/Eskişehir

Adres Şube: Arifiye Mahallesi Bilir Sokak Özdemir İş Hanı K:1 No:6 Odunpazarı/Eskişehir

Tel: 0222 222 16 36 - 0532 393 68 87 

E-Posta: iletisim@kantarcilar.com.tr

 

Eskişehir Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisi - Tüm hakları saklıdır. © 2016
Eskişehir Web Tasarım